Kaynaklarda geçen anahtar sözcükleri taramak için hazırlanan bir web tarayıcısıdır. 559 yazar, 1508 eser ve 318377 sayfa indekslenmiştir.
Ankara Üniversitesi Dergi Veritabanı
Ankara Üniversitesi tarafından yayınlanan 49 adet bilimsel dergiye erişim olanağı sunulmaktadır.
arXiv fizik, matematik, bilgisayar bilimleri, kantitatif biyologji, kantitatif ekonomi, istatistik, elektrik mühendisliği ve ekonomi alanlarında yayın yapan bir elektronik baskı servisidir. arXiv’e sunulan bildiriler Cornell Üniversitesi’nin akademik standartlarına uymalıdır arXiv; kar amacı gütmeyen bir eğitim kurumu olan Cornell Üniversitesi tarafından yürütülmektedir.
Başbakanlık Mevzuat Bilgi Sistemi
Mevzuat Bilgi Sisteminde kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik,1/1/2004 tarihinden sonraki tebliğlerin ve 1/1/2017 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu Kararlarının kodifikasyonu yapılmış güncel metinleri ile bazı kanunların mülga hükümlerini bulabilirsiniz. Mevzuatın daha sonraki tarihte yürürlüğe girecek hükümleri Mevzuat Bilgi Sistemine yürürlüğe giriş tarihinde işlenir.
BioOline International, gelişmekte olan ülkelerde yayımlanmış açık erişim hakemli biyobilim dergileri alanında öncüdür. Bu dergiler; halk sağlığı, uluslararası gelişmeler, tropikal tıp, gıda ve beslenme güvenliği, ve biyolojik çeşitlilikle ilgili güncel araştırmaları içerir. BioOline bu araştırmaları tüm dünyadan araştırmacılara erişilebilir kılarak araştırmaların görünürlüğünü artırır. BioOline bir yayıncı değildir, küresel açık erişim hareketine katılmak isteyenlere ücretsiz bir platform sunan bir derleyicidir.
Cancer.gov (The National Cancer Institute)
ABD federal hükümetinin kanser araştırmaları için en önemli kuruluşu olan National Cancer Institute tarafından desteklenen ve yönetilen site, kanser hakkında doğru, güncel bilgi ve linklere erişim sağlar.
Dijital Verimlilik Kütüphanesi
Dijital Verimlilik Kütüphanesi; verimlilikle ilgili süresiz yayınlar, Anahtar Dergisi, Verimlilik Dergisi ve Etki Analizi Raporları’ndan oluşmaktadır.
1963 yılında basılmaya başlanan Süresiz Yayınlar başlığı altında toplam 700'ü aşkın kitap yer almaktadır. Süresiz yayınlar; verimlilik konulu kitaplar, çeviriler, kongre, konferans, sempozyum, bildiri, oturum, panel ve seminerlere ait dokümanlar, araştırma ve inceleme sonuçları, sektör raporları, analizler ve göstergeler, kılavuzlar gibi yayınları kapsamaktadır.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın aylık yayını olarak Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Anahtar Dergisi, toplumun hemen her kesiminde verimlilik bilincinin oluşturulmasını ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla 1989 yılından bu yana aralıksız bir şekilde yayımlanmaktadır. Anahtar Dergisi’ne edergi.sanayi.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. Anahtar dergisi, 2012 yılından itibaren Bakanlığımızın faaliyet alanlarıyla doğrudan ilişkili olan bir ana tema çerçevesinde yayımlanmaktadır.
DOAB : Directory Open Access Books
257 yayıncıdan 10877 kitap yer almaktadır.
Directory of Open Access Journals - DOAJ
Bilimsel dergilere ücretsiz erişim sağlayan bu servis ile 11224 dergiye tam metin olarak erişebilirsiniz.
Gazeteden Tarihe Bakış Projesi
Bir derleme kütüphanesi olan İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi, Osmanlıca, Rumca, Bulgarca, Fransızca, İngilizce, Almanca gibi çok dilde gazeteler ve arşivleri yer almaktadır. Proje Kapsamında, günlük erişilebilir şekilde ve OCR metodu ile 1928-1942 yıllarını kapsayan yaklaşık 688 cilt, 55 başlık ulusal ve yerel gazeteden 581106 sayfa görüntü taranmış ve elektronik ortama aktarılmış bulunmaktadır.
Gravür Dünyası - Dijital Gravür Kütüphanesi
Türkiye’nin ilk Dijital Gravür Kütüphanesi olan Gravür Dünyası Dijital Gravür Kütüphanesi, Kütüphanede bulunan antik baskı resim ve haritaları arşivlemek, belgelemek, Türkçe ve İngilizce olarak künyelerini oluşturarak, coğrafyamızla ilgili olanlar öncelikli olmak üzere kültürel mirası koruyacak görsel bir veri tabanı sağlamak suretiyle geniş kapsamlı bir kültür hizmeti sunmaktır. Şu an itibariyle web sitesine konulan 10.000 civarında gravür ve harita bulunmaktadır.
JSTOR Yeni Açık Topluluk Koleksiyonları
Son aylarda, JSTOR platformunda 22 Açık Topluluk Koleksiyonu yayınlandı ve ilgili içeriğe entegre edillerek burada herkes tarafından serbestçe erişilebilir hale getirildi. I. Dünya Savaşı sırasında Sandinista Devrimi' nin fotoğrafları, geleneksel Lübnan mimarisi, I. Dünya Savaşında Almanya ve tatlı su balığı örnekleri gibi çok çeşitli konuları kapsarlar.
Katkıda bulunan kurumlar şunları içerir:
• Albright Koleji - 1 koleksiyon • Carleton College - 2 koleksiyon • Merkez Metodist Üniversitesi - 1 koleksiyon • Chatham Üniversitesi - 2 koleksiyon • Notre Dame Üniversitesi-Louaize - 2 koleksiyon
• Roanoke Koleji - 1 koleksiyon • Salve Regina Üniversitesi - 1 koleksiyon • Smith College - 3 koleksiyon • Trinity College - 4 koleksiyon • Pennsylvania Üniversitesi - 5 koleksiyon
Bu birincil kaynak koleksiyonları, kütüphanelerin, müzelerin ve arşivlerin özel koleksiyonlarını JSTOR platformundaki ikincil literatürün yanı sıra özel koleksiyonlarını araştırma ve öğretim iş akışına daha kapsamlı bir şekilde entegre etmelerine yardımcı olacak yeni bir girişimin bir parçasıdır.
Güney Asya Açık Arşiv Koleksiyonu
Açık Topluluk Koleksiyonu girişimimizin ilk sürümü olan Güney Asya Açık Arşivleri (SAOA), JSTOR platformundaki ilk altı ayında muazzam bir kullanım gördü. Güney Asya Açık Arşivleri; Güney Asya'dan sanat, beşeri bilimler ve sosyal bilimlerdeki ve İngilizce ve bölgedeki diğer dillerde temel tarihsel ve çağdaş kaynakları içerecek şekilde hazırlanmış bir Açık Erişim koleksiyonudur.
Bir bakışta SAOA kullanımı
• 22.000 ziyaretçi
• 55.000 ürün talebi
• İçeriğe 146 ülkedeki kullanıcılar tarafından erişildi
• İlk 10 ülkeden üçü Güney Asya'da: Hindistan, Bangladeş ve Pakistan
• Her Yıl Milyonlarca Yeni Belge ve sürekli büyüyen arşivler ve genişleyen açık içerik
Devam eden desteğiniz sayesinde her yıl, her başlık için arşiv koleksiyonlarına milyonlarca sayfa içerik ekliyoruz. Yalnızca 2019'da 2,4 milyon sayfayı ve 299.000 makale ekledik. En son tematik koleksiyonlarımıza 40'tan fazla JSTOR dergisi eklendi.
Sonuç olarak, toplam dergi içeriği son 5 yılda 408 dergi, 2.2 milyon makale ve 16 milyon sayfa büyüdü. Genel istatistikler için tıklayınız.
JSTOR'da ayrıca, kullanıma sunulan, genişleyen ücretsiz ve açık içerik koleksiyonu da bulunmaktadır. Buna 6.000 Açık Erişim e-kitabı, 20.000 araştırma raporu, Artstor'un Kamu Koleksiyonlarında 1.3 milyon serbestçe kullanılabilir resim ve yeni çıkan Açık Topluluk Koleksiyonlarımız dahildir.
Listelerde linkler mevcuttur. Erişmek İçin Tıklayınız.
İSAM Türk, Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Tarihi Makaleleri
Deneme mahiyetinde açtığımızTürk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Tarihi Makaleleri Veri Tabanı başta akademik dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî yayımlarda yer alanile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğlerikapsamaktadır.
Veri tabanında hâlihazırda 124.600 bibliyografik künye yer almakta olup dijital izni alınan 102.000 makalenintam metin PDF yer almaktadır.
Araştırma yöntemleri kapsamında tez ve makale yazımını kolaylaştıran, bilgi yönetimi, bibliyografya yönetimi, gramer kontrolü, zaman yönetimi ve intihal kontrolü gibi konularda destek sağlayan bir araştırma modülüdür. Faydalı uygulamalar hakkında detaylı bilgi verir ve erişim penceresine yönlendirir.
Kezana Türkiye, Türkiye'deki üniversitelerin açık erişm koleksiyonlarını içeren ve bunları ücretsiz hizmete sunan bir veri tabanıdır. İçersinde, 400 binden fazla tez, 550 binden fazla dergi makalesi ve 2500'den fazla dergi bulunmaktadır.
Library Genesis Open Access Books
Libgen "kamuya açık iternet kaynaklarından toplanan" ve kullanıcılar tarafından yüklenen araştırılabilir makale, kitap ve resim veritabanı sağlayan bir link toplayıcıdır. Milyonlarca yayına ücretsiz ve açık erişim sağlar.
National Library of Medicine tarafından hazırlanan bibliyografik bir veritabanıdır. Bu veri tabanı tıp ve sağlık bilimleri, veterinerlik konusunu içerir. Index Medicus, Index to Dental Literature ve International Nursing Index'i kapsamaktadır. Bazı tam metin makalelere bağlantı verir. Ayrıca MEDLINE / PubMed'e NLM Gateway'den de erişim vardır.
Project Gutenberg Electronic Public Library
Gutenberg Elektronik Halk Kütüphanesi Projesi, başta klasik kitaplar olmak üzere, metinlerin elektronik versiyonlarını üretmektedir. Proje, Web ‘de ücretsiz 10.000 tam-metin kitap sunmayı hedeflemektedir. Her yıl 1000 kitap eklenmektedir.
The Adam Health Illustrated Encyclopedia – NLM
Hastalıklar, testler, semptomlar, yaralanmalar ve cerrahi hakkında bilgi içeren bir elektronik ansiklopedidir.
The Journal of Kazakh State University
Kazakistan Al-Farabi Devlet Üniversitesi editörlüğünce hazırlanan "Felsefe, Kültüroloji ve Politoloji" dergisi erişime açılmıştır.
Scientific Journals ve KazNU dergileri, Kazakistan ve dünya üzerinde geniş bir edtör- yazar temsilciliği ile hazırlanmakta ve 2010 yılından bu yana erişilebilir bir elektronik arşivi bulunmaktadır. Erişmek için tıklayınız:
http://journal.kaznu.kz/?page_id=1007
https://bulletin-philospolit.kaznu.kz/index.php/1-pol
TürkMedline: Ulusal Biomedikal Süreli Yayınlar Veritabanı
Sağlık alanında Türkiye'de yayınlanan dergileri içeren bir veritabanıdır.
Türk Tarih Kurumu Dijital Kütüphanesi
Türk Tarih Kurumu Kütüphasi bünyesinde yer alan otuz bine yakın esere online olarak ulaşabilirsiniz (Dijital eserlere ulaşabilmek için arama motorunda arama yaparken ''Dijital kaynağı olanlar'' sekmesi seçilmesi gerekmektedir.)
Bu veritabanı; tıp, veteriner, biyoloji bilimleri, tarım, mühendislik ve sosyal bilimler konularındaki Türkçe dergilerin bibliyografik kayıtlarına erişim sağlar. Ayrıca; TÜBİTAK Destekli Projeler Veritabanını da içerir.
Unesco Documents and Publications
1945’ten bu güne 146,000’den fazla UNESCO dokümanını ve UNESCO kütüphane ve bilgi merkezlerinden metadataları içerir.
Ulusal Tez Merkezi hizmetlerinin tamamı internet üzerinden verilmektedir. Yazarları tarafından Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanında arşivlenmesine ve internet üzerinden tam metin erişime açılmasına izin verilen tezler açık erişime sunulmaktadır.
Zotero-Kişisel Araştırma Asistanı
Zotero, araştırmalarızda size yardımcı olacak ücretsiz bir kişisel araştırma asistanıdır. Zotero sayesine araştırmalarınızı toplar, düzenlersiniz. Ayrıca atıf yapabilir ve paylaşımda bulunabilirsiniz.