TÜBİTAK ULAKBİM + SPRINGER NATURE Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Kütüphaneler


TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Springer Nature yayınevine ait 2.300'den fazla elektronik dergilere erişim sağlamaktayız.

Ulusal düzeydeki bu ikinci “açık erişim makale yayımlama anlaşması” kapsamında, Türkiye’deki EKUAL üyesi tüm kurumlar, Springer Nature yayınevinin 2.300’den fazla e-dergisine erişim sağlamaya devam edecektir. 

Bununla birlikte, EKUAL Üyesi kurumların yazarlarının, Web of Science’da (SCI, SSCI, AHCI) yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Springer Nature Hibrit Dergilerinde “Original Article”, “Review Article” ve “Continuing Education” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır.

Sorumlu yazarı EKUAL Üyesi olan, kapsam içindeki Springer Nature hibrit dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınların, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır.

*Söz konusu anlaşma kapsamında yıllık AE makale yayımlama kotası bulunmaktadır. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ya da fon sağlayıcı kurumunun ödemesi gerekecektir.

Anlaşma şartlarına göre, kurumlar için bir “AE makale kota tahsisi” yapılmayacaktır. Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen sorumlu yazarın yayını, yazarın istemesi halinde, yayının geliş sırasına göre sıraya girecek ve kota bulunması durumunda, kriterlere uyan makalelerin AE yayımlanması için ULAKBİM tarafından onay verilecektir.

AE makale yayımlama desteği yapılacak dergi listesi (810 adet) (01.01.2024 – 31.12.2024 arası geçerli olan) aşağıda belirtilmiştir. 01.07.2024 tarihinde JCR’da yayınlanacak Q1/Q2 listesi 31.12.2025’e kadar geçerli olacaktır. Yeni liste açıklandığında duyurulacaktır.

Yukarıda bahsedilen dergi grubu ve yayın türünde olan ve kota olması halinde AE desteği sağlanacak yayının, sorumlu yazarının (corresponding author) EKUAL Üyesi kurum çalışanı olması (Üsküdar Üniversitesi bir EKUAL üyesi kurumdur) ve yayındaki ismi altında üye kurum adının geçmesi yeterli olacaktır.

Makale başvurusu yaparken, kurumsal e-postaların kullanılması AE onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısından önemlidir.

*Her akademisyenimizin bir ORCid hesabı ve numarası mevcut olduğu gibi, bu hesaplarda güncel kurum Üsküdar Üniversitesi olarak düzenlenmelidir.

Yazarların Bilmesi Gerekenler:

• Araştırmacının, makalenin sorumlu yazarı olması gerekmektedir (corresponding author).
• Anlaşma kapsamındaki makale türleri: Original Paper, Review Paper, Continuing Education.
• Makale yayına kabul edildikten sonra, yazar tanımlama sürecinde araştırmacıların kendisini sisteme tanıtması gerekmektedir. Bu süreçte, araştırmacınızın seçilen kuruma birincil dereceden bağlı olması gerekmektedir.

 

Yayın yapılabilecek dergi listesi için tıklaynız.

Springer Nature (Read & Publish) yazar iş akışı için tıklaynız.

20.02.2024 Tarihindeki TÜBİTAK ULAKBİM + SPRINGER NATURE Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Webinar Kaydı İçin Tıklayınız. (PASSCODE : w=y77Gz&)

29.01.2024 Tarihindeki TÜBİTAK ULAKBİM + SPRINGER NATURE Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Webinar Kaydı İçin Tıklayınız. (PASSCODE : &0E%KFVx)

27.03.2024 Tarihindeki TÜBİTAK ULAKBİM + SPRINGER NATURE Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Webinar Kaydı İçin Tıklayınız. (PASSCODE : vl&SDDt5)

Makale yazımına ilişkin rehber için tıklayınız. (Giriş için Springer Nature Hesabınız olması gerekmektedir.)

 

Sevgili Kütüphane Kullanıcıları,

(Instagram: uukutuphane, Twitter: uukutuphane)


Dear Library Users,

(Instagram: uukutuphane, Twitter: uukutuphane)