The Cochrane Library Veri Tabanı Üyeliğimiz Yenilendi

Veri tabanı üyeliklerimiz, ihtiyaçlarımız doğrultusunda genişletilmeye devam etmektedir. Bu sebeple daha önceden üyeliğimiz bulunan The Cochrane Library Veri Tabanı'na üyeliğimiz 31.12.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

The Cochrane Library Veri tabanı Kanıta dayalı bir Tıp veri tabanı olup, sağlık hizmetlerinde yapılmış tedavi ve müdahalelerde kanıtlanmış araştırmaları, metodolojik ve tanısal testlerin yer aldığı güncel bilgileri içeren kaynaklara dayalı veri tabanlarını tek bir çatıda toplayan çevrimiçi bir kütüphanedir. Hasta değerleri ve klinik uzmanlıkla ilgili araştırma kanıtlarını, sağlık hizmetleri ve girişimlerinin etkinliği üzerine yapılan uluslararası araştırmaları bir araya getirir. 130 ülkeden alanında lider ve saygıdeğer 37.000 araştırmacının klinik deneyleri, metodları, teknolojileri ve ekonomik değerlendirmelerini içeren Cochrane Library’de 1.5 milyondan fazla deneyler (trials) veri kaydı, 8000’den fazla Cochrane sistematik incelemesi ,2.400’ten fazla Protokol, 120’den Cochrane Editoryal bilgiler, 26 özel konu koleksiyonu, 200.000’den fazla Epistemonikos Sistematik İncelemesi, 1900’den fazla Clinical Answers- Klinik soru ve cevap bulunmaktadır.

The Cochrane Library Veri Tabanı'na erişim için tıklayınız.