JSTOR Açık Topluluk Koleksiksyonları Hakkında

Yeni Açık Topluluk Koleksiyonları

Son aylarda, JSTOR platformunda 22 Açık Topluluk Koleksiyonu yayınlandı ve ilgili içeriğe entegre edillerek burada herkes tarafından serbestçe erişilebilir hale getirildi. I. Dünya Savaşı sırasında Sandinista Devrimi' nin fotoğrafları, geleneksel Lübnan mimarisi, I. Dünya Savaşında Almanya ve tatlı su balığı örnekleri gibi çok çeşitli konuları kapsarlar.

Katkıda bulunan kurumlar şunları içerir:

Albright Koleji - 1 koleksiyon

Carleton College - 2 koleksiyon

Merkez Metodist Üniversitesi - 1 koleksiyon

Chatham Üniversitesi - 2 koleksiyon

Notre Dame Üniversitesi-Louaize - 2 koleksiyon

Roanoke Koleji - 1 koleksiyon

Salve Regina Üniversitesi - 1 koleksiyon

Smith College - 3 koleksiyon

Trinity College - 4 koleksiyon

Pennsylvania Üniversitesi - 5 koleksiyon

Bu birincil kaynak koleksiyonları, kütüphanelerin, müzelerin ve arşivlerin özel koleksiyonlarını JSTOR platformundaki ikincil literatürün yanı sıra özel koleksiyonlarını araştırma ve öğretim iş akışına daha kapsamlı bir şekilde entegre etmelerine yardımcı olacak yeni bir girişimin bir parçasıdır.

Güney Asya Açık Arşiv Koleksiyonu

Açık Topluluk Koleksiyonu girişimimizin ilk sürümü olan Güney Asya Açık Arşivleri (SAOA), JSTOR platformundaki ilk altı ayında muazzam bir kullanım gördü. Güney Asya Açık Arşivleri; Güney Asya'dan sanat, beşeri bilimler ve sosyal bilimlerdeki ve İngilizce ve bölgedeki diğer dillerde temel tarihsel ve çağdaş kaynakları içerecek şekilde hazırlanmış bir Açık Erişim koleksiyonudur.

Bir bakışta SAOA kullanımı

• 22.000 ziyaretçi

• 55.000 ürün talebi

• İçeriğe 146 ülkedeki kullanıcılar tarafından erişildi

• İlk 10 ülkeden üçü Güney Asya'da: Hindistan, Bangladeş ve Pakistan

Her Yıl Milyonlarca Yeni Belge

Sürekli büyüyen arşivler ve genişleyen açık içerik

Devam eden desteğiniz sayesinde her yıl, her başlık için arşiv koleksiyonlarına milyonlarca sayfa içerik ekliyoruz. Yalnızca 2019'da 2,4 milyon sayfayı ve 299.000 makale ekledik. En son tematik koleksiyonlarımıza 40'tan fazla JSTOR dergisi eklendi.

Sonuç olarak, toplam dergi içeriği son 5 yılda 408 dergi, 2.2 milyon makale ve 16 milyon sayfa büyüdü. Genel istatistikler için tıklayınız.

JSTOR'da ayrıca, kullanıma sunulan, genişleyen ücretsiz ve açık içerik koleksiyonu da bulunmaktadır. Buna 6.000 Açık Erişim e-kitabı, 20.000 araştırma raporu, Artstor'un Kamu Koleksiyonlarında 1.3 milyon serbestçe kullanılabilir resim ve yeni çıkan Açık Topluluk Koleksiyonlarımız dahildir.

Listelerde linkler mevcuttur. Erişmek İçin Tıklayınız.