Kütüphanede ödünç verme süreleri ve gecikme esnasında uygulanan esaslar hk

Değerli öğrencilerimiz,

Üniversitemiz kütüphanesinden ödünç verilen materyallerin süresi ve bunların gecikmesi veya kaybedilmesi esnasında izlenecek yaptırımlar aşağıda belirtilmiştir.

Ödünç yayın süreleri;

Öğrenciler

3 kitabı 15 gün,

3 DVD’yi 3 gün

1 Ders kitabını, 2 saat süreyle

Yayınların gecikmesi esnasında uygulanacak esaslar;

Öğrenciler tarafından ödünç alınan kütüphane materyalleri zamanında iade edilmedikleri takdirde günlük ve saatlik para cezası alınır.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında uygulanacak ceza miktarları:

·         Kitaplar için günlük gecikme cezası 1 TL

·         DVD’ler için 1 TL

·         Ders kitapların gecikmesi durumunda saatlik 0,50 TL dir.

Ödünç alınan materyalin kaybedilmesi esnasında uygulanacak esaslar;

Ödünç alınan ve gününde iade edilmeyen materyal için (kitap, süreli yayın DVD vb materyaller) bir defa Rektörlük Makamından hatırlatma yazısı yazılır. Bir ay içerisinde iade edilmezse materyal kayıp kabul edilir. Kütüphaneden ödünç materyal alıp zarar veren veya kaybedenler materyalin o günkü değeri üzerinden iki katı bedelini ödemekle yükümlüdür.

Kütüphaneler arası ödünç verme (ILL) yoluyla temin edilen kaynaklar içinde tüm cezalar iki katı şeklinde uygulanır.

Kütüphane yönergemize http://kutuphane.uskudar.edu.tr/yonerge.php linkinden ulaşabilirsiniz.

Konuyu bilginize sunarız.

Saygılarımızla,