Mart Ayının En Çok Okuyanı

Serdar YILDIRIM

Üsküdar Üniversitesi

Ortopedik Protez ve Ortez Öğrencisi

Engelli insanlara yeniden hayat verdiğimizi düşünüyorum ve bu nedenle bu bölümü okumaktan, burada olmaktan mutluyum.

Kitaplarla ilişkini nasıl ifade edersin?

Önceden daha çok filim izler kitaba fazla zaman ayırmazdım. Daha sonra yazar Anıl İnce’nin Etikra’nın İncisi isimli kitabını okuduktan sonra bu kitaptan etkilenerek farklı yazar ve yayınları temin ettim, hatta şimdilerde öyle bir hale geldi ki yazma denemelerim bile oldu bir kitap yazdım ama daha çıkartmadım. Daha sonra üniversiteye başladığımda yazar Cahit Zarifoğlu ve şiirleriyle tanıştım. Şiirleri ağırdı. Anlamak anlam çıkarmak için daha fazla okuma ihtiyacı doğdu bende.

Hangi tür kitaplara ilgi duyuyorsun?

Duygusal romanlar ve şiir kitaplarını seviyorum. Ayrıca yazar Cahit Zarifoğlundan etkilenerek şiir yazmaya başladım şiirlerim yakın çevrem tarafından okunur hale geldi buna beni çok mutlu ediyor.

Okuyup da etkilendiğin bir kitaptan bahseder misin?

Okuyup da etkilendiğim birçok kitap var fakat Sefiller kitabı ve o romandaki roman kahramanı Jean Valjean adlı bir köylünün karakterine biçilmiş rol beni derinden etkilemiştir. Kendisine her zaman kötü davranılan bir mahkûmun, kendisine iyi davranan biriyle beraber olduğu zaman kişiliğinin ve davranışlarının iyiye doğru gidişatını satır aralarında görmek muhteşem bir duyguydu.

Son olarak Üsküdar Üniversitesi Kütüphaneleri hakkında düşüncelerini paylaşır mısın?

Üniversitede önceliğim kütüphane demek, okuldayken vaktimin önemli bir kısmını kütüphanede geçiriyorum. Çünkü, kütüphaneyi kendimizi geliştireceğimiz sosyalleşeceğimiz alan olarak görüyorum. Zengin içeriğiyle e -kaynakların vb hizmetlerin olması  ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayabilmemi sağlıyor.