Mart Ayı Etkinliklikleri

Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da

Dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisi ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’, UNIQ İstanbul’daki UNIQ Müze’de açılıyor.

UNIQ İstanbul, Rönesans döneminin en büyük dahisini keşfetmeye davet ediyor. Leonardo Da Vinci'ye adanmış en önemli sergi olarak tasarlanan uluslararası bu sergi, prömiyerini yaptığı Brugge’ün (Belçika) ardından dünya turuna ilk olarak İstanbul’da başlıyor. Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 replikasıyla birlikte; orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dahil olduğu 200’e yakın eseri sanatseverlerle buluşturacak olan ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ sergisi, 14 Aralık’ta UNIQ Müze’de kapılarını açacak ve 7 Nisan 2018’e kadar devam edecek.

Kendine Has Sergi Deniz Müzesi’nde

İstanbul’un en köklü yerleşim yerlerinden biri olan ve zengin tarihi mirası ile büyük önem taşıyan Bomonti, küratörlüğünü Burçak Madran’ın yaptığı Kendine Has Sergi’yle 13 Mart – 12 Nisan 2018 tarihleri arasında Deniz Müzesi'nde.

Sergide ziyaretçileri, birbirinden heyecan verici enstalasyonların yanı sıra, sosyal hayatın şekillenmesine yüz yılı aşkın süre önce yön veren Bomonti Bahçeleri ve tarihi mimarisiyle şehir kültüründe önemli yeri olan koleksiyonlar bekliyor. Farklı birçok kültürün bir arada ahenkle yaşadığı ve semt kültürünün temellerinin atıldığı Bomonti’nin tarihine gizemli bir yolculuk Kendine Has Sergisi’nde. Bir ay sürecek bu özel sergi ücretsiz olarak gezilebilecek